14 июн. 2012 г., 00:33

Чашата 

  Поэзия » Другая
514 1 3

Животът е изпита чаша.

С какво напълнена била е?

С любов ли? С горестите наши?

Едва ли някой ще узнае 

 

дали била е пълна с вино,

или със сълзи от раздели,

със детство – чисто и невинно,

и със мечти недоузрели.

 

Кога и кой е пил от нея,

какво е мислил и жадувал,

дали по роден дом е креел,

или без памет е  пирувал.

 

Но все едно... докрая празна,

трагична, героична, страстна

е чашата Живот. Заразна

във свойта самота опасна,

 

търкулната, ненужна вече,

сънува слънце, топли устни

и тъжен звън, и път далечен,

по който тя ще ни напусне...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно!
  • Добре, че за малко напусна хумористично-авантюристичните си опити, че да намина, земляче! Тук ти е силата! Поздравления!
  • Чаша с горчилка и мед едновременно от която всеки иска да пие , но никой не иска да изпие.
Предложения
: ??:??