Една частица от любов,
това съм аз - любов човешка.
Тайфуна вихрещ се в мусонни пари.
През пламъци, клокочеща и жежка
съм самородна буря от пожари.
Сама създавам любовта,
а тя понякога е златна дрипа в есен,
а тя понякога е сред виелици - пъртина.
Сред самотатавопълната песен,
но винаги е песен за двамина.
За любовта съм древната скиния.
Аз съм подателят и получателят,
върху плика ù съм клеймото и адреса,
на нейното безсмъртие - двигателят
и целомъдрената ù метреса.
И камъкът крайъгълен на храма ù.
Една любовна пленница и романтичка,
брояща всяка нощ звезди.
През тъмните зеници еретически
извайвам светотатства и мечти.
Аз съм святата ù блудница.
А дланите ми са молитвени вигвами,
издигнати в окото на Сахара,
под сянката на пирамидални драми,
на любовта в оброчището старо.
Живота си обрекох да я позная.
Любов като „ези- тура” в паричка,
безспорно”дежа вю” през вековете.
Аз съм частица от любов във Всичко,
любов от мен за мен - чрез Боговете.
© Диана Кънева Все права защищены