Отдавна куфарът ми зяпа -
като уста на диплодок.
А в него - само два чорапа
и тото със изтекъл срок.
Ще дойде вятър и тогава -
ще грабна куфара и... друм!
В дъжда, в нощта и "много здраве"
от мене, казано наум.
Не знам, до днеска, колко пъти
ще тръгна, без да знам къде.
У мене странен вой е скътан -
така чергарското зове.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены