16.10.2014 г., 18:58 ч.

Чергарското зове 

  Поезия
779 0 7

Отдавна куфарът ми зяпа -

като уста на диплодок.

А в него - само два чорапа

и тото със изтекъл срок.



Ще дойде вятър и тогава -

ще грабна куфара и... друм!

В дъжда, в нощта и "много здраве"

от мене, казано наум.



Не знам, до днеска, колко пъти

ще тръгна, без да знам къде.

У мене странен вой е скътан -

така чергарското зове.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??