Oct 16, 2014, 6:58 PM

Чергарското зове 

  Poetry
775 0 7

Отдавна куфарът ми зяпа -

като уста на диплодок.

А в него - само два чорапа

и тото със изтекъл срок.



Ще дойде вятър и тогава -

ще грабна куфара и... друм!

В дъжда, в нощта и "много здраве"

от мене, казано наум.



Не знам, до днеска, колко пъти

ще тръгна, без да знам къде.

У мене странен вой е скътан -

така чергарското зове.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??