24 мая 2015 г., 08:48

Честит двадесет и четвърти май! 

  Поэзия » Философская
699 0 0

Константин
наречен Кирил

 

в бъдното напред
се взирал

 

и прозрял го
и достигнал

 

и език един
въздигнал

 

триединствен
свят

божествен

 

на народ
насила бедствен

 

...............................................

 

Кирил
с брат сърцат
Методий

 

двама братя
световоди

 

на духà
и на словата

 

азбука създали
свята

 

за да жари
по земята

 

и блести
и в небесата

 

С нея БОГ
да се възпява

 

и в делà
да се възславя

 

удивителночудата
възхитителноблагàта

 

...............................................

 

Мили братя
БОГОвдъхновени

 

ДЕЛОТО ВИ
към

ДОБРО

 

зовè
ни

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??