24 февр. 2009 г., 01:08

Честит рожден ден 

  Поэзия » Любовная
1831 2 6

        Честит рожден ден

 

Честито! Бъди благословена!

Радвай се и тържествувай в този ден!

В деня, в който си родена,

повикай спомен съкровен!

 

Спомни си как живя, когато беше малка,

спомни си първия учебен ден,

спомни си първата целувка,

спомни си радостния сватбен ден!

 

И щерката - кога за първи път ти каза МАМО,

и сина - кога проходи сам!

Това да си припомниш само,

от умиление ще заплачеш, знам.

 

Но не само това са щастливите мигове

в твоя бурен и отруден живот,

който е пълен с победи и пикове,

който е пример за човешки възход.

 

Годините непрекъснато вършат своето,

крадат спомени и често те хвърлят в тъга,

но все ти оставят и нещо, което

ще свърши само, когато ти секне дъхът.

 

То е другарство, приятелство, обич,

едно голямо, любящо сърце,

скъпи спомени - вечни

и признателност от твойте деца.

 

Остава и това, че си орисана

никога да не бъдеш сама,

това, че всички сме с тебе и те обичаме,

и искаме да си ни жива, здрава и добра.

 

И накрая, Невенко, от всички нас,

и най-много от мен,

приеми поздрав, произнесен в захлас,

по случай рождения ти ден!

                                    30 юни 2000 година 

 

 

© Асен Стефанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??