Честит рожден ден
Честито! Бъди благословена!
Радвай се и тържествувай в този ден!
В деня, в който си родена,
повикай спомен съкровен!
Спомни си как живя, когато беше малка,
спомни си първия учебен ден,
спомни си първата целувка,
спомни си радостния сватбен ден!
И щерката - кога за първи път ти каза МАМО,
и сина - кога проходи сам!
Това да си припомниш само,
от умиление ще заплачеш, знам.
Но не само това са щастливите мигове
в твоя бурен и отруден живот,
който е пълен с победи и пикове,
който е пример за човешки възход.
Годините непрекъснато вършат своето,
крадат спомени и често те хвърлят в тъга,
но все ти оставят и нещо, което
ще свърши само, когато ти секне дъхът.
То е другарство, приятелство, обич,
едно голямо, любящо сърце,
скъпи спомени - вечни
и признателност от твойте деца.
Остава и това, че си орисана
никога да не бъдеш сама,
това, че всички сме с тебе и те обичаме,
и искаме да си ни жива, здрава и добра.
И накрая, Невенко, от всички нас,
и най-много от мен,
приеми поздрав, произнесен в захлас,
по случай рождения ти ден!
30 юни 2000 година
© Асен Стефанов Всички права запазени