19 нояб. 2016 г., 13:10

Честит Рожден Ден Нуши 

  Поэзия
595 1 3

По близо днес съм до Париж.
Далече е България в момента.
Но този ден не съм забравил. Виж,
не съм забравил топли комплименти.

 

На този ден си се родила. Да!
Клепачи детски почнали да мигат...
Сега си просто моята жена
и стиховете, за книга даже стигат.

 

Традицията няма да руша.
Пореден стих на тази твоя дата.
Едно дете е общата следа,
която ни осмисля светлината.

 

Здрава и усмихната бъди.
Бъди щастлива в идните години.
Сбъдвай всички истински мечти
и трупай нови. Да не ти се свиди.

 

Честит да е рожденният ти ден!
Издухай тези няколко свещички!
Защо такъв живот е отреден,
заедно да бъдеме самички?...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??