13 сент. 2008 г., 14:00

Човек 

  Поэзия
465 1 5
Човек

Тупти сърцето, глътка въздух,
пулсира във вените кръвта,
уверен, погледът е дързък,
че вяра победи страха.

Велик, мощен, страшен,
благ, нежен и мек,
верен приятел и враг опасен,
горд е той, че е ЧОВЕК.

Човек - на острието върха,
с което скулпторът дяла         
и на вселената и света 
божествени форми придава.

Човек - длето на боговете,
на художника - четката и цветовете.

© Алекс учо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??