ЧОВЕК
Човек живее, бори се, диша,
Човека мисли, чувства дори,
Обич, Раздели, Любов, Изневери,
Човек е за Всичко – не Би.
Обича Родина, Обича Любима,
Обича най-силно в света.
Мрази и страда – когато ранима
Е невидимата Човешка Душа.
Пролет, лято, есен, зима,
Година, месец и Ден,
Човека е струна от тази пружина,
Спирала безкрайна – и Утре със мен.
Въпросът е сложен –
Какво е Различно във този човек.
А отговор сякаш самичък избликва,
- Различно Обича всеки Човек.
© Желязко Марков Все права защищены