26.11.2006 г., 21:11 ч.

ЧОВЕК 

  Поезия
714 0 2

ЧОВЕК

 

Човек живее, бори се, диша,

Човека мисли, чувства дори,

Обич, Раздели, Любов, Изневери,

Човек е за Всичко – не Би.

 

Обича Родина, Обича Любима,

Обича най-силно в света.

Мрази и страда – когато ранима

Е невидимата Човешка Душа.

 

Пролет, лято, есен, зима,

Година, месец и Ден,

Човека е струна от тази пружина,

Спирала безкрайна – и Утре със мен.

 

Въпросът е сложен –

Какво е Различно във този човек.

А отговор сякаш самичък избликва,

- Различно Обича всеки Човек.

© Желязко Марков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно и хубаво!
  • Съдейки по прочетеното, в най-хубавия български град освен поети се раждат и философи. А когато двете се съчетаят в една личност, се раждат стихове, като този.
Предложения
: ??:??