Ако човек прости на своите страхове
Ако човек освободи се от всички бесове
На чувството си за вина ако прости
Ако гнева в себе си
Го укроти
От злобата ако се освободи
От обидата ако не го боли
От ревност ако оздравее
Човек тогава лесно ще живее
Ако може първо да обича
А не думи празни да изрича
Ако може прошка да дава
Ако може любов да раздава
Ако може за добро да копнее
Ако му стиска и ако смее
Човек тогава лесно живее
© Любомир Деничин Все права защищены