21 апр. 2008 г., 07:00

Човекът бе създаден 

  Поэзия » Другая
530 0 1

Създаден с кал, изваян от плът,
човекът бе създаден.
Изстрадан чак до кръв,
с душа-вселена бе направен.

Тялото е фигура, простичка обвивка!
Душата е всичко - тя е вечното!
Душата - само тя не стихва
пред очите на неверното.

Човекът бе създаден и от словото,
за да може да погали чуждите души.
За да може той да вземе своето,
за да вярва в чуждите мечти.

Човекът бе създаден от материалното,
с нестихващ дух и огнени очи.
Бог показа и покварното,
дупчица през ледените ни стени.

Човекът бе създаден с музика,
бе създаден от стихове неземни.
Бе създаден с милост хубава,
с чувства крехки, сегашно непотребни.

© Милена Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??