15 янв. 2005 г., 11:15

Човекът от маршрутката 

  Поэзия
760 0 3
Той след работа тежка
маха леко с ръка
и отваря небрежно
микробусна врата.
Във маршрутката сяда,
вади вестника стар,
но клепачите падат
и е погледът вял.
И ръката поставя
под брадясала буза
и умело се прави,
че уж музика слуша.
….
Не будете човека,
който тихичко спи.
Оставете го, нека
попътува с мечти.

© Георги Динински Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??