27 июл. 2017 г., 11:14

Човешко е 

  Поэзия
666 7 12


Не ми се бъркай в скъсания джоб
и редките ми пръсти не зашивай.
На вещи не желая да съм роб,
от фалша им ще стана горделива.

 

На мен ми дай ветрище да ме вей,
призлява ми в недрата на успеха.
Широки са ми всички бесове,
а тесни – безразличните доспехи.

 

Катерят ми се зъбери от смях,
прегръщат ми се облаци и птици.
Свободно ми се диша – като тях.
Снобизмът е парад на белезници.

 

Простор ми трябва в общото хоро,
ръце ми трябват – колкото прегръдка.
Човешко е на вещи да си роб,
но можеш ли, човек без тях да бъдеш?

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??