31 июл. 2011 г., 15:16

Чудеса 

  Поэзия
460 0 6

Не вярвай

в чудеса.

Ти може би не знаеш,

но те са чудеса за тебе само.

Защото вчера друг някой

ги видя,

почувства,

преживя.

И той разбра,

че те са само

случки по пътя във света.

Поиска някой си

храна - питка с малко вино.

И ги получи.

Поиска друг мелодия

да сътвори.

И успя.

А трети природата в картина

жадуваше сам да изпише.

Изписа я.

Четвърти пожела любов да

вкуси.

Вкуси я.

А пети - безумец смел -

поиска добро на хората

да дава.

Раздава още.

Някой ходи по вода.

Друг хора и животни съживява.

Казваш - чудеса?

Не - просто нещо пожелано.

 

© Кирилка Пачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??