1 мар. 2011 г., 21:58

Чудо 

  Поэзия
450 0 3

Чудо

 

Чули ли сте и видели,

чудо станало в света -

изпод преспите дебели

бели цъфнали цветя!

 

Черквата със звън не била -

що за празник е това? 

Но самото цвете мило

люшкало цветец-глава.

 

- За кокичето ли? Знаем!...

Всяко чудо за три дни! -

рекли хората накрая

да се утешат сами.

 

Свършили се чудесата!

Вместо дъжд валял все сняг,

после нямало и лято,

а да дойде есен - как?!

 

Птичките от студ умрели

и животните - от глад!

Не останало ни село,

нито кой да е пък град!

 

Чули ли сте, не видели,

но намерил се човек

пак да се учуди: - Негли,

чудо трябва век след век!

 

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??