Чуваш ли дъжда -
капките, които докосват дланите ти?
Чуваш ли как са се сгушили птиците?
Премигат лампите тук-там, изчезват...
Чуваш ли стъпките -
друг преди теб е минал по този път!
Чуваш ли прошката -
виновните скланят глава!
Чуваш ли пясъка под нозете ти,
следващ те зловещо!
Чуваш ли тъмното,
изгубващо се в капките дъжд?
Чуваш ли болката - сгушена в сърцата?
Чуваш ли дъжда - целуващ прозореца?
Чуваш ли ласките на капките,
потъващи в земята?
Чуваш ли писалката, галеща листа...
© Някога Някъде Все права защищены