12 нояб. 2011 г., 08:19

Циганско лято 

  Поэзия » Любовная
371 0 2

Очаквай циганско лято

твойте мъгли да разгони

и да облее със злато

твойте оголени клони.

 

Очаквай по старата шума

топъл южняк да пристъпи

и някоя ласкава дума

в ухото да ти прошъпне.

 

Очаквай пак под кората

сладкият сок да прошава,

от корена до листата

да текне огнена лава.

 

Дори да са дни броени

и слънцето да бледнее -

и през мъглите студени

есента ти ще сгрее.

© Галя Веселинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??