Очаквай циганско лято
твойте мъгли да разгони
и да облее със злато
твойте оголени клони.
Очаквай по старата шума
топъл южняк да пристъпи
и някоя ласкава дума
в ухото да ти прошъпне.
Очаквай пак под кората
сладкият сок да прошава,
от корена до листата
да текне огнена лава.
Дори да са дни броени
и слънцето да бледнее -
и през мъглите студени
есента ти ще сгрее.
© Галя Веселинова Todos los derechos reservados