5 апр. 2014 г., 22:00

CV 

  Поэзия
638 0 12

Добре, де... Предавам се! Да се представя -

наричат ме просто - Великото Нищо.

Не мога със нищичко да се похваля,

(за по-точна справка CV-то ми вижте).

Родена, завършила, после във фирма...

Паршивата справка, на жалкия лист,

не казва за постове, за стихосбирки,

успех, кариера или престиж.

 

Амбиция имам по-малка от атом.

Наясно съм - нямам с какво да блестя.

Принцеси не стават, родените в блато,

и няма открит магазин за крила.

Познавам си мястото - някъде долу.

По ниското пъпля - безцветен живот.

На малкото, дето го имам, доволна,

изкърпвам мечтите си бод, подир бод.

 

И от грандомания не боледувам,

на делника мятам нашарен халат -

да радва. И нищо, че най-често чувам

я, дума накриво, я, казано с яд.

Единствено моля се - живи и здрави

да бъдат домашните, с ясни лица.

Че думата "щастие" в CV едва ли

се среща сред другите "важни" неща.

 

А утре, когато си тръгнем оттука,

понесли различни CV-та в ръце,

на същата порта всеки ще чука -

и всичките Господ ще ни прибере.


Р. Д.

 

 

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??