Красива и нежна си,
като пролетно цвете.
Пролетно цвете,
замръзнало през зимата.
Красотата ти цъфти,
като пролетна пъпка.
Слънчев лъч те огрява
и всички наоколо омайва.
Като те погледна,
се радвам, че си
мойто красиво цвете,
с меки бодли на него.
Нежна и добра,
умее душата ми
да излекува и
тъгата да забравя.
Под синьото небе
живеем с теб.
О, мое прекрасно цвете,
не растеш в саксия!
© Stoycho Kolev Все права защищены