1 апр. 2007 г., 02:42

ЦВЕТЕЛИНА 

  Поэзия
1204 0 2
ЦВЕТЕЛИНА

Търсих я къде ли не
в нашата родина,
ала близо е била
хубавата Цветелина.

Ново чувство ме грабна
сякаш бе лавина
още щом прегърнах
и целунах Цветелина.

Късмет на всеки носи
четирилистна детелина,
но много повече от това
на мен донесе Цветелина.

Веднъж е топъл слънчев лъч,
друг път – люта зима,
тя е толкова различна,
тя е Цветелина.

До дома й
направил бях партина,
не можех нито ден
без да видя Цветелина.

А всеки път,
когато някъде замина,
мислено пренасях се
в обятията на Цветелина.

Един за друг живяхме
две години и половина,
но до сетния си дъх ще помня
как потъпка любовта ми Цветелина.


© Светльо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихото е като детелина росна!
    И аз се присъединявам към пожеланията за всички цветенца в сайта! Да цъфтят!
  • ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ВЕРОНИКА... КРАСИВ ПРАЗНИК И НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ В "ОТКРОВЕНИЯ! )
Предложения
: ??:??