14 окт. 2020 г., 10:23

Цветен дъжд 

  Поэзия » Философская
327 4 8

Дъждът е цветен, есенно красив

и капките са бисерни, растат.

Дъждът е чист, щастлив, свободен, жив

и мислите, окъпани блестят.

 

В душата тихо, кротко ромоли.

Измива щедро гняв, тъга и страх.

И връща ме в момичето, нали?

Което аз така и не разбрах.

 

Обичам този свеж, неканен гост,

открил ми най-любимите черти,

след него е живота мил и прост,

по детски пак се учи да лети.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??