Звън се дочу, бият църковни камбани,
ех, радост всеобща личи, тупкат сърца ни...
Въброви клонки и лалета красиви
на празника свят, чрез Бога дават ни сили.
И с пролетта нов живот се възражда,
надежда и свята обич вярата ражда,
с Любов изпълва сърцата лъчисти,
за милост, за правда и праведни мисли...
Истина свята, ах, нашепват цветята,
радост те носят, знам с усмивка крилата.
Празнувайте, хора, и днес със усмивка,
с Христовата обич, с вас съм щастливка!
Върби се полюшват, чуй птиците пеят,
без злоба и алчност, правдиво живеят...
Пробуждайте съвест, оставете заблуда,
светът в обич да радва с пробуда!
© Елена Калчева Все права защищены