28 апр. 2024 г., 23:33

Цветница 

  Поэзия
52 0 0

След седем дни Агнѐц ще полети

към прѐнепостижими висоти

и вредом грешните ще опрости,

и Обич, и Любов ще възвести!

 

След седем дни, а дотогава свята скръб

ще Го сред мъки трайно придружава

и болка непосилно величава

ще укорява, че Му бе обърнат гръб...

 

Но днес е Цветница и глъч, и веселба! -

Агнѐц посреща се с „Оса̀нна!“,

при все че знае го̀рестната Си съдба -

разпѐтна и Богоизбрана...

 

И нека веселбата продължава

и съкровено се в душѝ вселява!

И нека радостта безкрайва -

в сърца - и святост в тях извайва!

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??