3 апр. 2022 г., 17:28

Цветно чудо 

  Поэзия » Для детей
494 1 6

Над гори и язовири

чудни ленти се извили !
С цветове са най- различни
като децата ни обични!

 

- Мамо, Мамо погледни! 
На небето ни дъга се появи! 
Цветно чудо и мечта! 
Няма по прекрасно на света! 

 

Седем цвята виждам аз
и ги гледам в захлас! 
Колко е красиво днес! 
Като метнат шал е с финес !

 

Виждам жълт конец втъкан
до оранжев и червен събран,
като огън са в небето, 
как ми ходят на венчето! 

 

А зеленото като полето, 
виждам в дъгата и морето, 
цветовете на дъгата, 
вплели цвете от земята! 

 

Мамо, как ли чудото сега
се появи в тази жега? 
Искам да я хвана на мига, 
и я пусна чак на зима! 

 

Над гори и язовири
чудни ленти се извили !
Всяко мъничко дете
крие чудо в своите ръце! 


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Осмото чудо в детските очи »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??