31 авг. 2018 г., 15:10

Да бъдеш .. 

  Поэзия » Другая
432 0 2

Да бъдеш вятър, да си скитник...

да прекарваш нощите самотен.

Да не спираш и вечно да си пътник.

Човек да си в света огромен...

 

Да бързаш и да нямаш време,

да не чувстваш ничий болка и тъга,

да носиш своето си бреме,

да си предвестник на страха.

 

Да си пламък и бавно да догаряш,

да си рана и силно да болиш,

да си мъка и в душата ми да тлееш,

да си спомен и в миналото да стоиш.

 

Да си птица, да летиш свободно,

но да идваш само лятото от Юг.

И да разказваш на всички неуморно -

как  душата плаши се от Студ.

 

Да си грешник, но да ти прощават.

И обич да ти дават... въпреки това.

Да си клетник, да те наскърбяват,

щом подушат слабост, самота.

 

Да имаш вяра, но да си изгубен.

В живота си да скиташ неразбрано...

Да страдаш, от любов погубен,

да си пълен с надежда, но напразно!

 

Да бъдеш вятър, да си скитник...

да прекарваш нощите самотен.

Да вървиш и вечно да си пътник.

Но  ЧОВЕК ДА БЪДЕШ  в света огромен...

© Донна Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да съхраниш човешкото в себе си е трудно в този свят ! Трудна кауза, оставяща често човека самотен, но даваща му вярата в могъществото на Бог!
  • Страхотно, Дона!
Предложения
: ??:??