14 дек. 2006 г., 00:15

Да бъдеш там 

  Поэзия
628 0 2
Да бъдеш там, където си мечтал,
да бъдеш и да дишаш , да гориш...
какво би жертвал и какво би дал,
за да спечелиш... без да се раниш...

Дали мечтаеш нощем и съня,
дали превръща се във сбъднат блян?
Мечтал ли си ти някога с вина,
че с очи убиваш и с топла длан...

Мечтал ли си да бъдеш там, където
се раждат и умират съдбини
и някъде високо в небето
човекът със стрела да те рани?

Мечтал ли си? И вярваш ли в мечти?
Че ще си там и в радост полетял
ще имаш обич и надежда ти
без никого да си ранил, предал?

Мечтал ли си от тук да избягаш,
далеч от всички беди, страхове?
Мечтал си, а винаги отлагаш,
все болката по-силно те зове!

© Борислава Илиева Зашева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мисля, че не можеш да жертваш нещо, без да се раниш. Каква жертва е тогава?
  • Много хубаво Боби! Да не спираме да мечтаеме, нищо, че може и да бъдем наранени понякога! Коя ли болка е по-силна...тази от преследваната мечта или болка, че нямаме мечта?!
Предложения
: ??:??