12 янв. 2014 г., 15:11

Да чакаш някого до края на света 

  Поэзия » Любовная
547 0 4

Две седмици до края на света!
Не мога да повярвам,
че се готвя -
подреждам къщата преди потопа,
премитам двора,
смазвам с греса портите...

Ще тръгна с джипа
точно на мига,
преди небето къщата да срути.
Ще ме настигнеш мокър
от дъжда,
в движение ще се качиш при мен.

На утрото,
ако е рекъл Бог -
ще бъде ден!
И ще празнуваме,
спасили кожите.
Ще трябва пък да ми строиш небе
от вярвания
в невъзможното.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??