Да можех само
Да можех само сили да намеря
и да се усмихвам на всеки ред,
покой в душата ще намеря,
ще напиша поредния си стих.
Да можех безгрижна пак да се усмихвам
и като сянка отново да се природя,
ще бликне в мене нова сила
като човешка позната красота.
Да можех думи да изхвърля
завинаги сега,
щях други да намеря
и с тях да заменя.
И всичко ще започна отначало,
зная, че ще има хубав край.
Ще бъда пак жената в бяло,
светът за мен ще бъде рай!
© Мария Все права защищены