2 авг. 2014 г., 17:51

Да намерим брод 

  Поэзия
468 0 0

ДА НАМЕРИШ БРОД


О, сълзи вековни, ти, Живот проклет,

ропотни, бездомни като бучка лед!

В реки се вляхте, в порой и дъжд,

над скали вилняхте и над златна ръж!


И потече слово с букви и с реч,

от любов ей, Богу, и с остър меч!

За една надежда и за теб, Живот,

на съдбите грозни да намериш брод!


И вълни се биха с вихър островърх.

И жени родиха с радост в свойта гръд,

за да има вяра, здрав и силен род,

за да бъде славен Българский народ!

 

Валентин Ангелов

© Валентин Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??