Да нямам други богове освен тебе
Искаш да те обичам до втръсване.
Да плискам думи за чувства.
Да трия своето его с мирото
на твоята харизматичност.
Искаш да живея живота
с твоите хищни нелепи победи,
да дозабивам копието на дните си
в безразлични и неискани цели.
Да сея, да ровя и да поливам прозата
на мръсното и тежко битуване.
Хората да пропускам жадни
за обич и мъка и за долюбване.
Хей, драги, любов моя,
(скришом незаобичана),
хайде да спрем тъй неистово да се наричаме.
Стига слънца и облаци да ни напичат,
мухи да кръжат, телефони да ни обримчват.
Искам глътка въздух без твоята сила,
искам нечия друга ръка, дума и чувство.
Без бог, без господар, май и септември да ги има
и... до тука съм аз. Влизам в новата църква.
© Златина Георгиева Все права защищены