Dec 3, 2010, 6:14 PM

Да нямам други богове освен тебе 

  Poetry
557 0 2

Да нямам други богове освен тебе

 

Искаш да те обичам до втръсване. 

Да плискам думи за чувства.

Да трия своето его с мирото

на твоята харизматичност.

 

Искаш да живея живота

с твоите хищни нелепи победи,

да дозабивам копието на дните си

в безразлични и неискани цели.

 

Да сея, да ровя и да поливам прозата

на мръсното и тежко битуване.

Хората да пропускам жадни

за обич и мъка и за долюбване.

 

Хей, драги, любов моя,

(скришом незаобичана),

хайде да спрем тъй неистово да се наричаме.

Стига слънца и облаци да ни напичат,

мухи да кръжат, телефони да ни обримчват.

 

Искам глътка въздух без твоята сила,

искам нечия друга ръка, дума и чувство.

Без бог, без господар, май и септември да ги има

и... до тука съм аз. Влизам в новата църква.

 

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Леле, как са ми обезобразили стихотворението..... Недейте, че съм много силна с анализите...И не е посветено на мъж!
  • Спонтанно е, да и носи много емоция.
    За мен обаче идеята не е много ясна...
Random works
: ??:??