14 февр. 2022 г., 21:11

Да обичаш някого 

  Поэзия
279 2 8

Да обичаш някого е дар,

който всеки трябва да получи.

От бедняка, та дори до цар,

туй в живота трябва да се случи.

 

Да обичаш някого е лек

за душите, за сърцата наши.

Под лъчи от слънчевия пек

и с червено вино в пълни чаши.

 

Да обичаш някого е стон

от милувка, от мечта, от нежност.

Сред омая то е тих поклон,

украсен с гирлянди от копнежност.

 

Да обичаш някого е жар –

непрестанен огън вътре в тебе.

Има сила на вълшебен цяр –

някому си истински потребен!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??