21 июл. 2018 г., 12:14

Да останеш...Човек... 

  Поэзия » Гражданская
767 1 1



Колко е трудно...
да останеш добър човек или ..
просто човек...
без да окършат крилете ти нежни...

Колко е трудно...
през Света да вървиш...
когато душата ..от болка крещи..

Колко е трудно ..
светлината когато в тебе гори..
а навън е пепел и дим...

Колко е трудно ...да виждаш...
а ти се иска ..да затвориш очи...
и така да вървиш...

Колко е трудно...
пъзел да редиш...
от грешни парчета ...мухлясали...

Колко е трудно...
дори да изгориш...
в огън...вече изгаснал...
за да се преродиш...

Колко е трудно...
да бъдеш...Човек...
добър Човек...
във Свят... от фалш...
и човешка жестокост...

Колко е трудно ..
да опазиш крилете си...
от Бога дарени на всеки..
когато Светът е грохот и буря...

Колко е трудно...
да бъдеш Човек..
във Свят...на гротеска...

Колко е трудно да останеш...Човек...а боли ...

Соня Георгиева

© Соня Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??