3 сент. 2006 г., 21:03

Да пием 

  Поэзия
881 0 14
Да вдигнем чаши
- мъката си
в тях да потопим,
сълзите със пиянство да удавим
И болката
в душите за малко да преспим,
погубената обич да забравим!
Да пием!
Думите на трезво не вървят
- преплитат се неясни и фалшиви...
Сърцата ни
без винОто започват да кървят
и мъчат ни усмивките ни сиви...
Наздравица да вдигнем
и с чашите в ръце
един на друг
скръбта си да разкрием,
зад маските удобни
на своето лице
поне веднъж душите да не крием.
Да вдигнем чаши!
Хайде!
Да се веселим!
Да пресушиме чашите с отрова
и мъката в сърцата
с винО да умъртвим..
Да пием!
Налей ми чаша нова...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??