25 нояб. 2011 г., 10:57

Да привлича и други 

  Поэзия
634 0 2

Тя не би го искала, ако няма смисъл,
ако той не е и от други желан;
ако не е оспорван някак си истински,
ако не е никога оставащ сам...
Тя не би го искала, ако е неин само,
къде тук е цялата мила интрига?
Няма в любовта да е така сладко,
ако не ще и трети човек да се намира...

Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...

Тя не би поискала последното,
що не е взето от мъжкия магазин -
нещо, което не се търси временно,
няма как да стане неин "любим".
Тя не иска да ползва недокосвани,
а да споделя някой с много други жени,
но ето тук си идва въпросът ми:
"Дали просто поредната ще си ти?"

Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...

Това ли е твоят идеал?
Парче месо, марковото, търсено,
книга, опаковка - подвързано,
играчка, на друга омръзнала,
сега от тебе намерена и оценена,
по достойнство или по пазарна цена?
По-добре като смяташ стойността,
извади от нея душата и сърцето,
и за теб ще остане тогава момчето...

Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ти можеш повече и не веднъж си го доказвал.Например: "Послушах сърцето си".Докажи го и сега.Покажи себе си в творбите си!Можеш повече и ще очаквам следваща ти творба с интерес.
  • "Тя не иска да ползва недокосвани,
    а да споделя някой с много други жени"
    Ти направо разкри някаква непозната за мен страна на женската същтност...

    Не знам дали харесваш това нещо, което си написал, но за мен това са някакви глупави дрънканици, лишени от всякаква логика, а в стихотворна форма звучат още по-нелепо.
Предложения
: ??:??