19 мар. 2024 г., 19:01

Да се любим и Бог да ни гледа 

  Поэзия
142 3 2

ДА СЕ ЛЮБИМ И БОГ ДА НИ ГЛЕДА

 

... някой ден ще се случи това, и надежда добра ме изпълва –

в полудялата росна трева да се върнеш при мене на хълма,

сред безкрайните птичи ята да си моята птица във полет,

да ме върнеш за миг в пролетта, в отлетялата някъде пролет,

да съм слънчице твое и дъжд, и – дъга след дъжда, да се рейна,

 

да те гледам, защото съм мъж – теб, за обич Жена! – ненадейна,

и над твоето снопче коси да ти вихря безмълвни Вселени! –

Бог светулките даже гаси, щом те види да грееш край мене,

цял живот си мечтая това! – и го рекох във няколко реда –

в полудялата росна трева да се любим – и Бог да ни гледа!

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??