Да се събудиш след кошмар е трудно.
току що пропътувал над 80 вселени ..
в гърдите чувстваш как още си в плен и
усещаш как сънен си, всичко е мудно..
и трудно посреща те състоянието будно
Да се събудиш след кошмар понякога е трудно.
Спомена сякаш хиляда - годишен
във умът ти остава той някак си скришен
ще пишеш и търсиш ти смисъл възвишен
скрит под воала на дъх, последно издишан
нашепване, стон, за спомен предишен
Твоя разум в астрала е напълно излишен.
Да се събудиш след кошмар е нужно.
Не оставай никога за дълго там !
Или не ще се върнеш ти напълно сам.
Залости преди да легнеш стария джам.
Да се събудиш след кошмар е трудно, знам...
Отвори очи в таз вселена различна
мрачна и тъмна, но някак антична
за теб тя е толкова свидна и лична
причудлива и може би малко психична,
недей я потулва ти при зори
още пламък за нея вътре в тебе гори
щом спомняш си всичко,и даже те плаши
недей първо тръгва към кафените чаши-
за кошмара спомни си и дъх поеми си
и макар що сънувал си да ти се стори безумно
знай, да се събудиш от кошмар е чудно !
щом вече го няма, тих стон, привидение
бил си ти за момент, сам в едничко безвремие....
не се плаши, не се бой, знай че има поверие,
някой зъл сън сънувал, получил прозрение
всеки кошмар е роден да се превърне в спасение.
ако ли не, един писател в самотно подземие
ще създаде от него вечно, среднощно творение....
© Венера Все права защищены