16.09.2020 г., 9:47 ч.

Да се събудиш от кошмар 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
482 2 0

Да се събудиш след кошмар е трудно.

току що пропътувал над 80 вселени ..

в гърдите чувстваш как още си в плен и

усещаш как сънен си, всичко е мудно..

и трудно посреща те състоянието будно

Да се събудиш след кошмар понякога е трудно.

 

Спомена сякаш хиляда - годишен

във умът ти остава той някак си скришен

ще пишеш и търсиш ти смисъл възвишен

скрит под воала на дъх, последно издишан

нашепване, стон, за спомен предишен

Твоя разум в астрала е напълно излишен.

 

Да се събудиш след кошмар е нужно.

Не оставай никога за дълго там !

Или не ще се върнеш ти напълно сам.

Залости преди да легнеш стария джам.

Да се събудиш след кошмар е трудно, знам...

 

Отвори очи в таз вселена различна

мрачна и тъмна, но някак антична

за теб тя е толкова свидна и лична

причудлива и може би малко психична,

недей я потулва ти при зори

още пламък за нея вътре в тебе гори

щом спомняш си всичко,и даже те плаши

недей първо тръгва към кафените чаши-

за кошмара спомни си и дъх поеми си

и макар що сънувал си да ти се стори безумно

знай, да се събудиш от кошмар е чудно !

щом вече го няма, тих стон, привидение

бил си ти за момент, сам в едничко безвремие....

не се плаши, не се бой, знай че има поверие,

някой зъл сън сънувал, получил прозрение

всеки кошмар е роден да се превърне в спасение.

ако ли не, един писател в самотно подземие

ще създаде от него вечно, среднощно творение....

© Венера Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??