Вледених се със сълзи в съня си.
Със въздишка по минало свършено.
Днес играя различни недъзи.
Репетирайки поза "обичане."
Не дочаках да чуя зората.
Доживях да я видя разплакана.
Аз не плача. Кълна тишината.
Не, не искам да идвам нечакана...
***
Ти ще тръгнеш. Ще тръгна и аз.
Скачай първи във бездната дива.
Ти ще скочиш. След тебе съм аз.
Ще дочакам любов полужива.
Ти ще тръгнеш. Ще тръгна и аз.
В иронична и пламенна среща,
в тих божествен и жежък екстаз
ще родим наша утринна вечност.
***
© Йоанна Маринова Все права защищены