17.05.2008 г., 21:31 ч.

Да тръгнем. 

  Поезия » Любовна
666 0 8

Вледених се със сълзи в съня си.

Със въздишка по минало свършено.

Днес играя различни недъзи.

Репетирайки поза "обичане."

 

Не дочаках да чуя зората.

Доживях да я видя разплакана.

Аз не плача. Кълна тишината.

Не, не искам да идвам нечакана...

 ***

Ти ще тръгнеш. Ще тръгна и аз.

Скачай първи във бездната дива.

Ти ще скочиш. След тебе съм аз.

Ще дочакам любов полужива.

 

Ти ще тръгнеш. Ще тръгна и аз.

В иронична и пламенна среща,

в тих божествен и жежък екстаз

ще родим наша утринна вечност.

***

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??