6 апр. 2012 г., 20:01

Да вярваш в пролетта 

  Поэзия » Философская
451 0 2

В градината на моята душа

засаждах скъпи спомени.

И молих се за топъл дъжд в нощта

с мелодии отколешни.

 

И рукна тъй внезапно, изведнъж,

затопли всички кълнове.

И пролет пукна както всеки път -

цветя мечтани цъфнаха.

 

И всичко тъй превърна тя в любов,

в премного благост щъркелова.

Погали ни със своя благослов -

пречиста, свята, нова.

 

В градината на моята душа 

не никнат плевели.

Понякога поникват ми крила,

с мечта ли, с вяра ли...

 

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??