25 нояб. 2012 г., 23:42

Да зашиеш старото палто 

  Поэзия » Другая
1294 0 9

ДА ЗАШИЕШ СТАРОТО ПАЛТО

 

- Дай да закърпя старото ти палто!

  Дупка протрита отляво прозира.

  Не се оплаквай! Не можеш! Какво!

  Топли, пази от студ... Е, нервира,

 

  че снагата ти често премръзва,

   всред хали и бури прогизва,

   но си е твое! Кусур не връзвай!

   Пази го мишки да не го сгризат!

 

- Ето, вземи го и добре го заший!

  Прободи го със истини клети.

  После на възел конеца вържи,

  заречи ме: под кръпката вечно

  да свети!

  

 

  

 

 

© Жанета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??