7 февр. 2008 г., 09:21

Дадени надежди 

  Поэзия » Любовная
808 0 1
Очите ми улавят твоя поглед.
В миг иска ми се да съм сляпа,
да не виждам пламъка, горящ в тях,
да не виждам неугасналата страст.
И в следващ миг извръщам аз глава,
усмихвам се игриво.
Продължавам да бъда сама,
защото макар и да виждам,
не чувам твойто: "Ела!"


Слънцето пак си играе с мен,
гали ме нежно, не спира.
Капки, обагрени в пурпур, стичат се.
Удоволствието смесва се с болка.
Прокрадва се спомен за мраморна статуя,
а там... там долу аленеят ръцете ти!

© Мими Креолева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??