23 февр. 2024 г., 20:45

Дай мамо пачките 

  Поэзия » Другая
113 0 0

Вече, мамо, съм голям,

на дискотека нощна ходя сам!

Недей се кахъри, недей се притеснява -

фиеста е животът, една забава.

Там да знаеш, мамо, аз

веселя се много до късен час,

затуй дай ключа от колата,

че накрая не държат ме краката.

 

Навън станало е веч зарана!

С бръмбари в главата сядам зад волана

и напред политам със скорост бясна...

Булевард е, а като улица тясна?

Колата се блъска, всичко руши,

в небето политат две млади души!

Аз съм жив?? Разбирам тогава,

че калпава стока зян не става!

 

Дай, мамо, пачките с евра

веднага да направя бърза маневра,

да скрия следи и всички компромати,

да си платя и на добри адвокати,

да не гледам Витошката панорама

в нов костюм ,,Шарена пижама",

че у нас отдавна са така нещата -

даваш пари и си гледаш рахата!?

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??