24 нояб. 2023 г., 09:23

Дал ви Бог добро! 

  Поэзия
171 4 3

ДАЛ ВИ БОГ ДОБРО!

 

… не знам с какъв аршин светът ще мери? – написаното някога от мен,

дали ще ми рече: – Здравей, Валери! – или ще ме застреля със: – Кретен!

Дали ще ме почерпи с халба бира? – и с пържени картофки за мезе?

Със всички светли хора във Всемира до днес живях си братски! – биз-бизе.

На едного до днеска зло не сторих – със всекиго делих душа и хляб.

 

И дишах – в незазидани простори! – печален, леко трезвен, сам и слаб.

И сторвах път на мравчицата свята, на гълъбчето къртих небеса! –

и вярвах! – че за всички на Земята се случват само звездни чудеса.

Додея ми във злоби, в мъст, в омраза да си омокрям пачето перо.

С Поезията своя аз ви казах: – Обичам ви! – И дал ви Бог добро!

 

15 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 10 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??