13 апр. 2010 г., 21:18

Далечна любов 

  Поэзия » Любовная
2796 0 5

Едва сега разбрах какво е да обичаш,

да виждаш красота в най-простите неща,

когато другиму в любов се вричаш,

за тебе става истински света!

 

          Когато просълзена ме посрещаш,

          забравям всичко – болка и тъга!

          Когато пак ми казваш колко ме обичаш,

          разцъфва пролет и ухае на цветя!

 

При мене тихо идваш всяка вечер,

макар във моя мъжки сън, уви,

прогонваш със усмивка мрака черен,

ала защо в очите ми сълза блести…

 

          И чувам аз отново твойте думи:

          “обичам те, кога ли ще те видя пак!?”

          А километри много има помежду ни,

          като пред тръгващ полунощен влак.

 

Далеч си ти, а искам да те нацелувам,

защото ти усещаш моята душа.

За твоите целувки ден и нощ бленувам –

за мен си нежна, истинска жена!

 

          Заспивам вечер с мисълта за тебе –

          ти пак си с мен, усещам те дори,

          целувам те и милвам като бебе,

          душата ми се радва, радостно трепти…

 

Но идва утро, свършва се нощта,

светът забързва ритъма си бавен,

вървя и аз – потънал в самота

да търся теб – за близост и за нежност гладен.

 

          А хората си пожелават “лек, успешен ден”

          и тръгват бодро весели, щастливи,

          но кой ли ще го пожелае и на мен,

          защо орисниците ми са толкова свидливи.

 

Как ли съм живял без теб преди!?

Каква представа имал съм за рая!?

Нима съм виждал тези красоти,

с които ти сърцето ми омая!

 

          Не мога вече да живея аз без теб –

          не мога, чуваш ли, не мога.

          Ще вия към луната като луд поет

          и ще протегна тръпнещи ръце към Бога.


О, Господи, прости ми, аз съм грешен,

обичам лудо тази прелестна жена!

Защо си дал в живота ми нелесен

тъй много жажда за любов и топлина!?

© Милан Младенов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много добра лирика!
    Поаздрав и тук!
  • Чудесно е!
  • браво!аплодисменти и от мен!
    дай Боже всички да обичат така и света ще бъде едно по-хубаво място!
  • Сантименталността - усещане, близко до свръхсетивното!!!
  • Какъв стих, маисторски написан! Прекрасно изпълнение! За чувствата изразени няма да говоря,те са си лично твои. Но останах възхитена,
    от начина ти на писане.БРАВО! И добре си дошъл!
Предложения
: ??:??